Fysiotherapie

Fysiodevries

Praktijk voor fysiotherapie & shockwavetherapie

Fysiotherapie


Wanneer ga je naar de fysiotherapeut.

 

Soms is bewegen niet vanzelfsprekend. Je lichaam doet pijn of werkt niet (meer) zoals je gewend bent. Misschien kan fysiotherapie dan helpen. Fysiotherapie voorkomt, verhelpt en vermindert lichamelijke klachten en zorgt dat jij optimaal kunt (blijven) bewegen.

De fysiotherapeut is de expert in houding en beweging. Hij helpt je bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van je lichamelijke klachten en zorgt ervoor dat je weer optimaal kunt bewegen. Als je een klacht, aandoening of blessure hebt waardoor je minder makkelijk beweegt, kun je bij een fysiotherapeut terecht voor advies en behandeling. Met fysiotherapie houd je ook je conditie op peil, bijvoorbeeld als je langere tijd ziek bent.

Je kunt voor informatie, advies en behandeling terecht bij een fysiotherapeut als je:

  • blessures of pijnklachten hebt, bijvoorbeeld in je armen, benen, schouders of rug;
  • vanwege een (chronische) aandoening medische begeleiding nodig hebt bij beweegzorg;
  • na een operatie of ongeval moet revalideren of vóór een operatie conditie moet opbouwen.

Fysiotherapie zorgt ervoor dat je sneller herstelt en zo goed mogelijk kunt (blijven) bewegen.

 

 

 

Verwijzing niet nodig voor fysiotherapie

Heb je een aandoening, een klacht of een blessure waarmee een fysiotherapeut je misschien kan helpen? In de meeste gevallen hoef je dan niet eerst naar je (huis)arts. Je kunt meteen contact opnemen met een fysiotherapeut. Soms heb je wel een verwijzing nodig, bijvoorbeeld als je naar een fysiotherapeut gaat voor een aandoening die op de ‘chronische lijst’ staat.

Deze lijst is opgesteld door de overheid. Op de lijst staan chronische aandoeningen (bijvoorbeeld COPD en Artrose) die vergoed worden vanuit de basisverzekering. Ook voor jongeren onder de 18 jaar wordt veel vergoed vanuit de basisverzekering. Zie voor meer informatie op: vergoeding vanuit de basisverzekering 

In de poliswaarden van je zorgverzekeraar kun je terugvinden of je een verwijzing nodig hebt van je huisarts of medisch specialist. Als je twijfelt, kun bij je fysiotherapeut terecht voor advies. 

Vergoeding fysiotherapie

Wat je voor fysiotherapie betaalt, hangt grotendeels af van de manier waarop je bent verzekerd. Vanuit de basisverzekering wordt fysiotherapie beperkt vergoed en krijg je te maken met een verplicht eigen risico. In 2020 is dat € 385. De meeste Nederlanders hebben daarom een aanvullende verzekering die (een deel van) de kosten voor fysiotherapie dekt. Voor een aanvullende verzekering geldt nooit eigen risico. De meeste fysiotherapeutische behandelingen worden vergoed uit de aanvullende verzekering. Je kunt er ook voor kiezen fysiotherapie zelf te betalen.


Kosten aanvullende verzekering
De premies voor aanvullende verzekeringen verschillen per verzekeraar en zijn mede afhankelijk van de dekking. Een verzekering die 9 behandelingen fysiotherapie vergoedt, is uiteraard goedkoper dan een verzekering die 36 behandelingen vergoedt. De premies van de verschillende aanvullende verzekeringen kun je  vergelijken op ZorgverzekeringWijzer.nl. Bij een naturapolis mag je  alleen naar een fysiotherapeut die een contract heeft met je zorgverzekeraar. Doe je dat niet, dan bestaat de kans dat je (een deel van) de rekening zelf moet betalen. Bij een restitutiepolis mag je naar iedere gewenste fysiotherapeut, ongeacht of deze een contract heeft met jouw zorgverzekeraar.


Fysiotherapie zelf betalen
Heb je geen aanvullende verzekering of heb je meer behandelingen nodig dan door je aanvullende verzekering wordt gedekt? Dan betaal je de kosten voor fysiotherapie zelf. Het tarief dat verzekeraars hanteren voor reguliere fysiotherapie is gemiddeld € 25 – € 34 per zitting van een half uur. De uiteindelijke kosten zijn natuurlijk afhankelijk van het aantal behandelingen dat je nodig hebt.
Voor fysiotherapie gelden geen vaste tarieven. Hierdoor kunnen fysiotherapeuten verschillende prijzen vragen voor dezelfde behandeling. Elke fysiotherapeut is verplicht zijn tarieven zichtbaar op te hangen in de behandelkamer(s) van zijn praktijk. Daarnaast vermelden de meeste fysiotherapeuten hun tarieven op hun website.


Het tarief van fysiodevries is per 2020 € 31 voor een reguliere behandeling.

De reguliere behandeling kan bij fysiodevries bestaan uit;

  1. Massagetherapie
  2. Oefentherapie
  3. Fysiotechniek
  4. Shockwavetherapie
  5. Dry needling.

Of een combinatie hiervan.

Alle behandelingen worden dus gedeclareerd onder de reguliere zitting fysiotherapie bij de zorgverzekeraar of bij de patiënt zelf in dien de verzekering niet toereikend is.  

CONTACT

 

Fysiodevries

Van Limburg Stirumstraat 22

7901AR Hoogeveen

 

Telefoon: 0528-270747

 

OPENINGSTIJDEN

 

Maandag - Vrijdag: 8:00 - 18:00 uur

 

 

Copyright © All Rights Reserved