Fysiotherapie, Shockwave & Acupunctuur

Fysiotherapie, Shockwave & Acupunctuur

Fysiotherapie Afdrukken E-mail

Onze praktijk bestaat meer dan 30 jaar.
In die jaren hebben wij ons steeds verdiept in de nieuwe wetenschappelijke inzichten en technische ontwikkelingen.

Naast professionaliteit blijven wij het belangrijk vinden om goed naar de patiënt te luisteren en de behandeling af te stemmen op diens behoefte en mogelijkheden.


Bij aanvang van de behandeling inventariseert de fysiotherapeut aan de hand van een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek uw klachten en stelt een behandelplan op. Het behandelplan wordt met u besproken.

In het behandelplan kunnen diverse onderdelen van de fysiotherapie aan bod komen, zoals oefentherapie en pijnbestrijding middels massage of apparatieve behandeling.

Interieur 
Oefentherapie      Massagetherapie     Fysiotechniek

Oefenballen         

     Nekpijn     Ultrageluid

Zoals:

 • Mobiliseren
 • Spierversterken
 • Houding en bewegingscoördinatie
 • Trainen van vitale functies
     

Zoals:

 • Klassieke massage
 • Triggerpiontmassage
 • Bindweefselmassage
 • Periostmassage
     

Zoals:

 • Ultrageluid
 • Electrotherapie (TENS)
       (transcutane electrische neuro stimulatie)
 • Shockwavetherapie
 • Thermotherapie (warmte of koude pikkels)


Naast de oefentherapie is er in onze praktijk ruime aandacht voor pijnbestrijding. Wij beschikken over de meest innovatieve techniek voor pijnbestrijding: de shockwavetherapie. De massage en fysiotechniek gebruiken we om voorwaarden te scheppen voor goed bewegen en worden door ons integraal toegepast binnen de fysiotherapie.

Share
 
Directe toegankelijkheid Afdrukken E-mail

U heeft geen verwijsbriefje meer nodig om naar de fysiotherapeut te kunnen gaan. Natuurlijk kunt u eerst een afspraak maken met uw huisarts, maar het hoeft in principe niet meer. Dat heeft voordelen. Zo komt u direct bij de specialist in beweging terecht zodat u direct kunt beginnen met werken aan uw herstel.

Als u besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan, voert deze eerst een 'screening' uit. Tijdens de screening wordt bepaald of uw klacht geschikt is voor fysiotherapeutische behandeling. Uw klacht wordt geïnventariseerd en er wordt op gelet of er eventueel sprake is van andere, onderliggende problematiek.

De huisarts blijft een centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg. De fysiotherapeut zal de huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst.

Share
 
Verzekeren Afdrukken E-mail

Basisverzekering

Fysiotherapie wordt slechts in een beperkt aantal gevallen vanuit de basisverzekering vergoed.
Bij volwassenen worden de eerste 9 behandelingen niet vergoed vanuit de basisverzekering. Vanaf de 10e behandeling is het er van afhankelijk of uw aandoening voorkomt op de zogenaamde "chronische lijst aandoeningen fysiotherapie". Deze lijst is te vinden als Bijlage 1 van het 'Besluit zorgverzekering'.
Bij kinderen tot 18 jaar worden 9 behandelingen uit de basisverzekering vergoed.

Aanvullende verzekering

Wij adviseren u om een passende aanvullende verzekering af te sluiten, waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen. Er zijn grote verschillen in de manier waarop zorgverzekeraars fysiotherapie vergoeden in de aanvullende verzekering. Zo geldt er soms een maximum aantal behandelingen, een maximum bedrag of zijn er andere beperkingen. Er zijn echter ook zorgverzekeraars waar u fysiotherapie 100% kunt verzekeren.
Kijk voor meer informatie op kiesBeter.nl of neem contact op met onze praktijk.

Share
 


Home Fysiotherapie
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack